Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 20 Apr 2015 | 8435 vizualizari

 

O varianta a Tavalitei as zice eu, am luat-o de pe un site pentru a participa la un concurs. Reteta este pentru tava de 20/30 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri ulei;
  • 160g zahar;
  • un pliculet de zahar vanilat;
  • 35g nuca de cocos;
  • 80g faina.
  • Sos de ciocolata:
  • 200ml lapte;
  • 220g ciocolata cu lapte;
  • 25g unt;
  • 35g cacao;
  • 4 linguri zahar pudra.
  • In plus:
  • circa 100g nuca de cocos pentru a tavali prajitura prin ea.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga putin cate putin nuca de cocos si se incorporeaza incet, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus. La fel se procedeaza si cu faina. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit, dupa care se portioneaza, indepartand marginile inestetice.

Sos de ciocolata:

Se topesc ciocolata si untul in lapte. Se ia sosul de pe foc si se adauga cacaoa, omogenizandu-se, apoi se incorporeaza zaharul pudra.

Asamblare:

Bucatelele de blat se dau, pe rand, prin sosul de ciocolata si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura japoneza